Make the most out of your ingredients
title image

Appelmoescake

Appelmoescake

Empty the fridge - Appelmoescake

Wat te doen met een restje appelmoes?

Een lekkere appelmoescake!

Empty the fridge - Appelmoescake

Appelmoescake

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Porties 8 stukjes

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Smelt de boter in een pannetje, maar laat ze niet bruin worden.
  • Mix de eieren met de suiker tot ze wit en romig zijn.
  • Voeg de gesmolten boter, de appelmoes en de rozijnen toe en meng door elkaar.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en de kaneel en meng door het beslag.
  • Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak gedurende +/- 30 min gaar in een op 175°C voorverwarmde oven. De cake is gaar als een satéstokje er proper (zonder beslag dat eraan kleeft) eruit komt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
2 Comments
  • Carlo
    Beantwoorden
    februari 15, 2015

    Hoeveel suiker is er nodig? Staat niet in het recept

    • Empty the Fridge
      Beantwoorden
      februari 15, 2015

      Ik voegde geen suiker toe omdat er al suiker in het appelmoes zat en ik niet zo van super zoete cake houd. Je kan best het beslag maken en zelf even proeven of het zoet genoeg is.

      Smakelijk!

Leave a Comment:
Recipe Rating